Experience a New Skin

Experience a New Skin

0 1746

Frugtsyrebehandlinger, også kaldet Alpha Hydroxy Acids peelings, er bevist yderst effektive mod flere af hudens udfordringer, blandt andet tør, rynket, pigmenteret, solskadet og uren hud.

Frugtsyren der er udvundet fra citrusfrugter, mælk og rørsukker er en mildere form for peeling af huden, har få bivirkninger og fin- des i mange skønhedsprodukter i forvejen.

Frugtsyrens gavnlige virkning på huden er en viden, som kan dateres langt tilbage. Allerede for flere hund- rede år siden, blev kvinder, især i vinproducerende lande, opmærksomme på, at vinens syre havde en ’anti-aging’ effekt på deres hud. Gennem de seneste år er behandlingsmetoden blevet utrolig populær på grund af den dokumenterede effekt.

Fordelene ved frugtsyrebehandlinger er mange

Frugtsyren går dybere ned i huden end en almindelig peeling med korn og påvirker hudens naturlige
proces. Hudens naturlige foryngelsesproces fremskyndes nedefra og de nye celler vil være fyldt med
fugt og energi. Bindingerne mellem cellerne påvirkes så cellerne lægger sig på række og får huden til at
fremstå mere frisk, glat og jævn. Porer og ar mindskes og urenheder forbedres, da døde hudceller ikke læn-
gere ophober sig. Fedt indkapslet i huden opløses nemt efter en frugtsyrebehandling, som derfor også
forebygger acne og virker dybderensende. Personer med sensitiv hud kan med kyndig vejledning fra en
kosmetolog anvende behandlingen, da huden bliver D styrket og hudfunktionerne forbedret. Hvis man benytter sig af vitaminer og antioxidanter til huden efter peelingen, bidrager frugtsyren også til en øget kollagendannelse i læderhuden (dermis).

Foruden AHA-syren kan man også anvende andre, mere koncentrerede former for syre, eksempelvis TCA (Trikloreddikesyre) eller Fenol. Disse syrer er mere koncentrerede og behandlinger foretages af en læge. Den milde AHA-syre berører kun overfladehuden, og er dermed en bedre mulighed for at anvende frugtsy- rebehandlinger uden komplikationer.

Før man vælger en frugtsyrebehandling skal man, med vejledning fra kosmetologen, være opmærksom på indholdet af frugtsyre og PH-værdien i behandlingen. Frugtsyre-procenten skal helst være højere end 3 %, før det er muligt at se en effekt. PH-værdien skal gerne være mellem 3 og 5 – hvis PH-værdien overstiger dette kan huden reagere med irritation, rødme og udtørring. Husk at passe på solen efter en frugtsyre-peeling, da de døde hudceller, som før beskyttede mod solen, er fjernet, og huden derfor er mere udsat.

DOCTOR BABOR har udviklet det ulti- mative AHA peeling kit til hjemmebrug. Sættet indeholder seks enkeltdosis Ultimate AHA Skin Peel behandlinger og en serum der sammen skal eksfoliere huden og stimulere hudens egen cellefornyelse. Behandlingen forløber over tre uger, med to behandlinger hver uge. BABORs AHA Skin Peel Kit har en ideel blanding af frugtsyre og PH-værdi. I første uge anvendes der en høj dosis af frugtsyre på 10 % med en lav PH-værdi på 3,5. I denne uge fjernes store forhorninger (kera- tinisering) samt døde og overfladiske hudceller. I uge to anvendes en 7 % frugtsyre og en PH-værdi på 4; her trænger behandlingen dybere ned mens porerne mindskes og forfines. I tredje uge anvendes der en 5 % frugtsyre med en PH-værdi på 4,5; her eksfolieres huden dybt i de dybere hudlag mens cellefornyelsen støttes og stimuleres.

LIGNENDE ARTIKLER

INGEN KOMMENTARER

Skriv et svar